Rammstein

Festival info

  • Stage
  • TBA
  • Time
  • TBA

De zware bombastische industriële metal van Rammstein shockeert en zoekt de grenzen op. Een succesvolle aanpak, zo blijkt. 'Sonne', 'Ich Will' en 'Mutter' zijn hits die aantonen dat de Duits gezongen shockrock van Rammstein ook een plaats heeft in de internationale hitlijsten. Rammstein wordt in 1993 in Oost-Duitsland opgericht. Al snel wordt er een nieuwe muziekterm in het leven geroepen: Tanzmetall. In 2001 breekt de band bij het grote publiek in Nederland door met de single 'Sonne' en het album Mutter.

Eind 2003 wordt bekend dat een Duitse kannibaal, samen met zijn dan nog levende slachtoffer, een penis heeft opgepeuzeld. Als serieuze hommage op dit bizarre verhaal brengt Rammstein de single 'Mein Teil' (Mijn Lid) uit. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de release van hun nieuwe album 'Reise Reise' in volle gang. Terwijl het album in Zweden wordt afgemixt, zijn de bandleden bezig met de opnames van de videoclips voor de singles. Voor de clip van 'Amerika' wordt er 240 ton as gestort op het terrein van een oude chemische fabriek, om zo een maanlandschap te simuleren.

De Duitse mannen produceren plaat na plaat, zonder enige tegenslag, want ze blijven binnen de scene erg populair. In 2005 komt 'Rosenrot' in de winkels te liggen en in 2006 komt Rammstein met het live album 'Völkerball'. 'Liebe Ist Für Alle Da' komt in 2009 uit. Met de eerste single 'Pussy' weten de heren flink te provoceren. De clip bevat namelijk pornografische beelden die niet voor de jonge kijkers geschikt zijn.

Rammstein staat ook bekend om de spectaculaire live shows. Kosten noch moeite worden gespaard om er een ware belevenis van te maken. Indrukwekkende industriële decors aangevuld met vuur en vlammen vormen de basis van een muzikaal theather dat zijn gelijke niet kent.

“Wir halten das Tempo” zal ook in 2013 het motto zijn van deze unieke Duitse metalmachine. De afgelopen twee jaar werden de verschillende optredens over de gehele wereld door maar liefst ruim 1,3 miljoen mensen bezocht. Ook dit jaar dendert de Rammstein locomotief door en zal het op 1 juni Nijmegen aandoen. Het belooft een hete en vlammende dag te worden in het Goffertpark.


LINE-UP