Soulcrusher II: Ufomammut + Conan + Dodecahedron + Emptiness + Déluge + Usnea e.a.

Concert info

  • Stage
  • Doornroosje
  • Datum
  • 07-10-2017
  • Open
  • 13:30
  • Start
  • 14:00
  • Prijs
  • € 35

Duister, hard, zwaar en rauw met een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Op zaterdag 7 oktober hult Doornroosje zich weer voor één dag in het zwart voor de 2de editie van Soulcrusher! De eerste namen zijn bekend: Ufomammut, Conan, Dodecahedron, Emptiness, Déluge, Usnea. Meer namen volgen…

Ticketprijzen
Early Crusher I (max. 50): € 25
Early Chrusher II (max. 100): € 30
Early Chrusher III: € 35
Kaarten aan de deur / box-office: € 37,50

Het Italiaanse doomtrio van Ufomammut is geen onbekende in Nijmegen. De band staat bekend om hun zware bezwerende riffs op een bedje van spacey synths met een immer voortploegende ritmesectie. Ditmaal komen ze met nieuw werk naar de 2de editie van Soulcrusher. De uitgesponnen, epische, maar bovenal loodzware riffs worden aangevuld met uitzinnige, vervreemdende visuele projecties.

Nederland kent momenteel een gezonde voedingsbodem wat extreme, progressieve metal betreft. Dodecahedron is zo’n band en heeft onlangs met ‘Kwintessens’ een knaller van formaat afgeleverd. Snoeiharde, razende blackmetal met een geur van waanzin waarbij sporadisch wat gas wordt terug genomen voor psychedelische uitspattingen. Het snaarstrakke drumwerk, dissonante gitaarwerk en maniacale zang maakt van Dodecahedron een uniek band in dit duistere landschap, eentje om te koesteren.

De Brusselse band Emptiness heeft dit jaar met ‘Nothing But Music’ een indrukwekkend en opzienbarend album uitgebracht. Een plaat waar moeilijk een stempel op te drukken valt, uniek in zijn geluid en beleving. Bevreemdend, zwaar, duister en tegelijkertijd alles verzwelgend. We kijken uit naar hun debuut in Nijmegen.

Frankrijk produceert de laatste jaren aan de lopende band kwaliteitsbands in het extreme genre. Déluge kan er zeker toe gerekend worden. De band combineert overrompelende black metal met atmosferische post-hardcore. Iets wat het best tot zijn recht komt op het meest recente album ‘Æther’. Een intelligent, complex, progressief album waarbij ultrasnelle blastbeats en riffs worden afgewisseld met schitterende, hypnotiserende passages. Door de snaarstrakke uitvoering en volle productie is het niet verwonderlijk dat de heren reeds zijn uitgenodigd om te fungeren als support bij Gojira.

Het uit Portland Oregon afkomstige Usnea is geen vreemde meer in het doom genre. De band bracht in 2015 hun tweede langspeler uit via Relapse. ‘Random Cosmic Violence’ is van een monolitische duisterheid zoals je ze maar zelden hoort. Kolossale riffs met donderende drums en diepe gutturale vocalen. Heavier dan dit wordt het waarschijnlijk niet. Laat je tergend langzaam platwalsen de duisternis in.
ALLE SHOWS